Seznam alergenů publikovaný ve směrnici 2000/89 ES od 13.12.2014 směrnicí 1169/2011 EU:
1. Obiloviny obsahující lepek
pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich odrůdy
2. Korýši
a výrobky z nich
3. Vejce
a výrobky z nich
4. Ryby
a výrobky z nich
5. Podzemnice olejná (arašídy)
a výrobky z nich
6. Sójové boby (sója)
a výroby z nich
7. Mléko
a výrobky z něj
8. Skořápkové plody
mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
9. Celer
a výrobky z něj
10. Hořčice
a výrobky z ní
11. Sezamová semena (sezam)
a výrobky z nich
12. Oxid siřičitý a siřičitany
v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
13. Vlčí bob (lupina)
a výrobky z něj
14. Měkkýši
a výroby z nich